Paisos Catalans

diumenge, 28 d’abril de 2013

Moreneta , apunteu bé!

Diumenge 28 d'abril , dia del jacint mes de Floreal , un dia després de la celebració de l'onomàstica de la patrona de Catalunya , la Mare de Déu de Montserrat , altrament coneguda per la Moreneta
Com podeu comprovar a la fotografia , extreta de la wikipedia.org està aquí retratada mirant cap a l'esquerra, crec que està cada dia més morena, en altres paraules més negra, negra de veure els maleficis i les malvestats atroces que una minoria comet contra el poble i un dia d'aquest li tirarà la bola , amb força, al cap d'algun d'aquest mentiders que governen escalfant i esclafant els febles....
Rosa d’abril, Morena de la serra,
de Montserrat estel,
il·lumineu la catalana terra,
guieu-nos cap al Cel.
si guieu-nos perquè ens cal un guiatge , il·lumineu els nostres governants per que ens ens facin les preguntes que volem respondre....il·lumineu   els que ara semblen cecs i sords cap el clam del poble ....i sobretot quan enfurismada llanceu la bola ....apunteu bé !
 ah i parleu amb algun sant d'Islàndia per què no deixi sense aprovar la constitució que han elaborat des del poble i amb el poble, no deixeu que tornin a elegir aquells que van portar els islandesos al desastre  ....no oblideu que igual que Catalunya , Islàndia és un dels països on la democràcia parlamentaria ve de més antic  ....que la la revolució de les cassoles no quedi ara en restes de soroll.....
Moreneta apunteu bé!
( estimada Moreneta us puc demanar ajut per un assumpte més trivial.?....teniu molta feina dimecres vinent ?)
(i de pas aprofito per a felicitar els Jordis, amb retard, i les Montserrats)
 

11 comentaris:

 1. Molt bé, Elfree... jo també li demanaria que si tira la bola apunti bé!!!

  ResponElimina
 2. Doncs em sembla que a Islàndia tornen a guanyar les dretes, i tornem-hi que no ha estat res. L'ésser humà no aprèn mai, ni que sigui islandès.

  ResponElimina
 3. …i com que també és la patrona de Picanya, allà diuen "il·lumineu la picanyera terra"… ho vaig llegir ahir en un llibre. I és que la moreneta deu tenir llum per a tots.

  ResponElimina
 4. Què així sia...i que apunti bé!!

  Bona nit...aferradetes!

  ResponElimina
 5. Demanem un miracle, però la Moreneta en fa tot sovint.

  ResponElimina
 6. ara m'has fet pensar que no conec cap Montse (personalment)

  ResponElimina
 7. Caram Pons, cap Glòria, cap Montse... els nascuts als 80 sou ben estranys...

  Doncs sí, Elfree, no entenc gaire els islandesos, potser els havíem mitificat molt, no?

  La bola ben apuntada faria un bon servei! Feliç 1 de maig!!

  ResponElimina
 8. I tant que sí, Elfree, que apunti bé i que no pateixi, que nosaltres l'ajudarem a localitzar l'objectiu. Moreneta, tu no ens fallaràs!

  ResponElimina
 9. Doncs sembla que en això d'Islàndia no hi ha pogut intervenir massa. Llàstima... amb el viatge d'aquest darrer estiu me'n vaig quedar enamoradíssim (d'Islàndia, no de la Moreneta, que me l'estimo però de manera diferent).

  Ara això no evitarà que segueixi bojament enamorat d'aquella illa meravellosa!

  ResponElimina
 10. moltes gràcies pels vostres comentaris us faig una gran abraçada!

  ResponElimina

benvinguts comentaris