Paisos Catalans

dimecres, 6 d’abril del 2016

Fins a setanta d’abril no et llevis fil.

De moment tornen els refredats .....o millor dit es mantenen ben alimentats dels contrastos tèrmics, els locals que inicien ,alguns,  l'operació a gran escala de promoció dels mals de gola i els refredats engegant l'aire condicionat ( jo prefereixo l'aire respirar l'aire sense condicions ) ......en castellà , el refrany no parla de l'abril sinó del maig ...allò de " hasta el 40 de mayo no te quites el sayo "......

Mentrestant per fer agafar calfreds ens assabentem del gran escàndol, un altre? em refereixo als qui ,cap d'estat i parents reials i altres , tenien o tenen els calerons invertits en paradisos fiscals...........

Si volem gelar-nos més encara ....la ignomínia del "pacte" entre Europa i Turquia ......és indignant , llegiu el comunicat de l'agència de l'ONU pels refugiats on denuncien l'inici  de dit "acord" i el seu paper davant això us destaco uns fragments: "  ACNUR ha estado hasta ahora apoyando a las autoridades en los llamados “hotspots” o centros de registro en las islas griegas, donde los refugiados eran recibidos, asistidos y registrados. Según las nuevas disposiciones, estos centros se han convertido ahora en instalaciones de detención" 


Europa està incomplint drets, tractats,.....deures envers el proïsme

Refugeeconvention
Participants en la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats:
  •  Participants en la Conferència de 1951
  •  Participants en els Protocols de 1967
  •  Participants en ambdós tractats
  •  No hi han participat


Fins  a setanta d'abril no et llevis fil

22 comentaris:

  1. M'apunto a les tres queixes, fins i tot al refredat, que estic començant...

    ResponElimina
    Respostes
    1. tingués cura del refredat que estem en temps de canvis ( espero que no només de temperatura)....aaaaatxisss

      Elimina
  2. El refredat ja l'he passat, però abans del 70 d'abril, no perdo l'esperança de tornar-lo a gaudir.
    Del tema dels refugiats, sí que he perdut l'esperança de que pactin una bona solució, com a mínim, en el temps immediat, que és quan és urgent i necessari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot el que està passant que sembla un malson tard d'hora ens passarà factura , no pot ser que els diners passin per davant de les persones

      Elimina
  3. Cada matí un disgust quan llegeixo el diari! Cada cop les notícies són més aberrants. Em pregunto si això té arreglo, perquè de ganes d'arreglar-ho no se si en tenen.
    Del refredat bé, gràcies, ja vaig servida

    ResponElimina
    Respostes
    1. ELS HOSPITALS,AQUI A BARCELONA,ESTAN "ABARROTAOS"...
      CAL DIR,SENSA ANIM DE DEFENSAR A NINGU,QUE ELS REFUGIATS,NO VOLEN VENIR,SABEN QUIN PA ES DONAR PER AQUEST ANDURRIALS...ELLS CERCAN EL NORD,NO SON TONTOS.

      Elimina
    2. compartim refredats , Glòria i disgustos davant de les noticies

      Elimina
    3. Oliva....no se si no volen venir en tot cas està clar que no els deixen ni tenir la opció

      Elimina
  4. Ai! ai les queixes tinguessin algun efecte!!!! al menys ens queixaríem amb més ganes! casumdena...

    ResponElimina
    Respostes
    1. és com el dret a la pataleta Carme ....allò de galileu condemnat dient epur si mouve

      Elimina
  5. i mira que amb la primavera tot haurien de ser alegries....però amb penques així no arribarem enlloc i com a molt agafarem un parell de refredats.

    ResponElimina
  6. Tot plegat, fa plorar...Ah i espero no pescar-ne cap més ( de refredat) que aquest any he batut el record, faré cas de la dita...
    Bon vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M Roser fes cas de la dita al matí i al vespre de sobte hem reculant uns graus i fa fresca

      Elimina
  7. Entre el temps boig i els aires freds i calents, els refredats, sembla que es fan crònics.
    El tema dels refugiats és desangrante, però la solució seria arreglar els problemes d'origen, ja que ningú ha d'abandonar la seva terra per fugir de la mort i la guerra. Clar que l'únic que se'ls ocorre és posar més bombes al lloc del conflicte. I també és molt trist que hàgim de assistir a la tragèdia convençuts que, els ciutadans, som els que menys podem fer per resoldre-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Alfonso , esperem però que igual que els refredats no es faci crònic aquest estat cruel i insensible davant les tragèdies i les guerres ....els ciutadans i ciutadanes tenim el poder de denunciar, de reclamar i no tornar a votar aquells que col·laboren en aquest desori

      Elimina
  8. Per si algú té problemes per interpretar que la llegenda del mapa tothom sigui gris millor consultar la wiki

    ResponElimina
    Respostes
    1. gracies pons és allò de "ojos que no ven corazón que no siente"

      Elimina
  9. Ahir, quan li van donar el premi del català de l'any a l'Òscar Camps va deixar ben clar que un petitíssim grup de voluntaris havia fet més per la gent que fuig de la guerra que els governants d'un munt de països rics... i el públic aplaudia i la Plans de Lluna (que diries tu! hehehe) callava com una tomba. La seva falta d'aplaudiments la delatava.

    Estàs refredada?... Et recomano (fes-me cas, que ho he provat i funciona) infusions de farigola amb mel. A mi m'agafaven uns atacs de tos que em queien les llàgrimes, m'ofegava, em venien arcades... un espectacle que, a més, em feia passar vergonya perquè semblava que m'estès morint.
    Un dia, en mig d'un atac d'aquests, a la Parròquia (al despatx del mossèn, davant de l'ordinador, preparant algun escrit per Setmana Santa) una de les senyores que arreglen les flors, la Merxe, que és un sol, em va sentir allí mig agonitzant, ofegant-me i va entrar i, tot demanant-me disculpes per ficar-se en aquell tema, em va dir que ella estava igual i que patia molt quan li agafava... que li havien recomanat farigola amb mel, que ho fa fer, i li va anar genial.

    Jo pensava que em feia molta mandra haver d'anar a un herbolari a buscar farigola i tot el rotllo però... pam!!... resulta que al Mercadona tenen infusió de Tomillo (que, als meus 53 anys, i justament llavors, vaig descobrir que és el mateix que la Farigola), ho vaig comprar, ho vaig fer i en dos dies, pim, pam, curada.

    Sense això hagués passat ben bé dues setmanes (o més) amb tos i tos i tos...

    ResponElimina
  10. Assumpta jo sort tinc que cada nit em prenc una infusió de farigola amb llimona , mel no, estic convençuda que si no me la prengués els meus refredats serien més devastadors....de debò fins ara no sabies que la farigola, o timó es diu tomillo en castellà? jo prefereixo anar a un herbolari ....i ara m'he plantat farigola en un test per tenir-la ben fresqueta i natural ....la planes de lluna i tots els seus companys els importa un rave la gent....acaben de tombar el decret de la pobresa energètica....al TC....molt lloable i necessària la tasca que fan les ONG i molt merescut , merescudíssim el premi per Oscar Camps

    ResponElimina
    Respostes
    1. De veritat que no en tenia ni idea que la Farigola i el Tomillo eren el mateix :-)

      De fet, quan vaig ser al Mercadona, davant les infusions que hi havia (moltes) vaig haver de telefonar a ma germana perquè em busqués al diccionari si Tomillo i Farigola eren el mateix (et prometo per la classificació del Barça en Champions que el que estic dient és la pura veritat!!) :-))

      Elimina
    2. Ah!! i ella m'ho va buscar perquè, segura, segura tampoc estava!! :-DD

      Elimina

benvinguts comentaris