Paisos Catalans

dissabte, 9 de juny del 2018

Ignorància

 Ho comprovo, per desgràcia, al lloc de feina, que és un lloc docent , ( on se suposa que els i les professionals estan ben formats i cultes) que sovint la gent parla d'allò que no sap prou i enlloc de reconèixer la seva absència de coneixement sobre la matèria o tema  i dir: "ho sento no tinc prou elements per opinar",  segueix sense   vergonya  exhibint la seva ignorància inconscientment.  

Em revolta. 

Em subleva:
Encara més greu sentir un seguit de rucades i ximpleries que pretenen fer passar per doctes .
Jo quan no sé de què va alguna cosa procuro informar-me i llegir el que trobo per tal de poder formar-me una opinió , un parer propi més o menys elaborat .....i de vegades em surt un pensament de mala llet sobre que no només la societat és líquida sinó que alguns i algunes tenen liquid el cervell i em venen desitjos inconfessables de liquidar-los ( només imaginàriament és clar)

19 comentaris:

  1. A mi, a casa, sempre m'han ensenyat que preguntar no és de rucs sinó tot el contrari però en canvi això que expliques (gent que ni pregunta ni s'informa sobre del que parla) és un mal que abunda en la nostra societat. N'hi ha molts que sembla que saben de tot i que volen tenir sempre tota la raó... generalment aquests són els que en tenen menys (de raó i de saber).

    ResponElimina
    Respostes
    1. i és lamentable Mac ....preguntar és inquirir, indagar , parlar sense informar-se és fer bola amb la ignorància

      Elimina
  2. Tens molta raó noia i és que n'hi ha molts que van de sobrats...Els que més saben, solen ser els més humils i deixen que els altres vagin fent el ridícul...Si tampoc se'n treu res de discutir!
    Petonets, Elfre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ai Roser jo de vegades no puc evitar discutir, això si discutir amb illetrats és com parlar amb una paret
      abraçades

      Elimina
  3. diuen que millor semblar tonto per no dir res....que no dir el que no saps per treure tots els dubtes del que realment un és.
    Tu ho fas bé, primer t'informes i després engegues a pastar fang.

    ResponElimina
    Respostes
    1. més tonto és qui parla sense saber de coses que desconeix no ?

      Elimina
    2. vull dir que callar o preguntar no és pas actitud de tonto al contrari almenys revela bona actitud

      Elimina
  4. Això la gent ho aprenem cada dia a la ràdio i a la tele amb aquests tertulians professionals que saben sempre de tots els temes. Els mitjans "deseduquen" molt i molt, això suposant que tots haguéssim estat educats. Que n'hi ha que ni això.
    Però mentre tu t'indignes, ells continuen trobant que tenen tota la raó...

    Santa paciència, Elfree!

    ResponElimina
    Respostes
    1. no puc evitar indignar-me .....prendré paciència que diuen és la mare de la ciència
      però que això passi en àmbits docents trobo que és denigrant

      Elimina
  5. Em trobo sovint amb el mateix. I, com tu, em sap greu que en un entorn on se suposa que hauriem d'estar força informats, ja que som docents i hauriem de poder donar una mínim de resposta a moltes potencials preguntes, n'hi ha que es mouen en el domini dels reallity shows i del que diuen la gent casposa. Quanta vergonya aliena em fan passar! I mira que jo em considero totalment del montón, però si comento un documental que s'ha emés per TV3, ningú l'ha vist, si comento una notícia que he escoltat a la ràdio tot anant a l'escola, no saben què ha passat, si pregunto si algú s'ha llegit un llibre del que he escoltat molt bona crítica, no tenen temps de llegir.... ara tots saben "comer el dónut. El cervell líquid? O potser no hi ha cervell???

    ResponElimina
    Respostes
    1. veig que tu també entenc perfectament del que parlo ...doncs jo ho trobo greu , molt greu que persones que ens dediquem a educar ( jo crec més en l'educar que en el ensenyar)no tinguin uns mínims de cultura general i de criteri .....potser si que no hi ha cervell ...heheh de tant menjar-se el donut s'han quedat només en el forat del mig

      Elimina
  6. La saviesa no té res a veure amb tenir estudis; les persones sàvies són humils, reconeixen les seves mancances, no necessiten demostrar res a ningú. I per desgràcia en trobem tant poques, en el nostre dia a dia...

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja ho pots ben dir Galionar , per desgràcia molt poques

      Elimina
  7. He,he, l'altre dia vaig aprendre que això que fan aquestes persones a les quals et refereixes es diu "doctorejar", ja veus...

    ResponElimina
    Respostes
    1. vaja doctorejar ....doncs si que estem lluïts! amb doctors i doctores com aquestes ....

      Elimina
  8. Tinc una coneguda que d'aquestes actituds en diu "ignorància per pròpia decisió".
    Per altra banda fa uns 12 anys vaig conèixer una persona que treballava a un registre públic a Barcelona, i no sabia qui era el president de la Generalitat..."ignorància per pròpia decisió".

    ResponElimina
    Respostes
    1. doncs aquesta si és que és bona ; ignorància per decisió pròpia.....vols dir que era decisió?no seria estupidesa voluntària ?

      Elimina
  9. Encara que dius que no tens twitter (tot i que no et crec), si vols trobar un lloc on tothom parla sense criteri, reduint els conceptes com si fossin blanc o negre només, i m'hi incloc, et recomano que facis una passada per allà.

    ResponElimina
  10. dic la veritat no en tinc, o si ..un cop em vaig obrir un compte però com que no volia donar gaire dades em vaig inventar un correu i és clar ni tancar-lo ni piular ni res de res , això si de tant en tant hi consulto diaris o comptes que conec i si sense criteri n'hi ha molts i mltes

    ResponElimina

benvinguts comentaris