Paisos Catalans

dimarts, 26 de juliol del 2011

In ictu oculi

Juan de Valdés. 
In ictu oculi  més o menys en un  tancar i obrir d'ulls; en un instant ....la mort arriba i tot ens serà pres....deixem treballar a la mort no cal que ningú gosi erigir-se en àngel exterminador....o més aviat en dimoni exterminador segant vides adolescents, joves vides plenes d'energia i il·lusions ....els animals maten per menjar, per defensar-se , no maten endebades ni indiscriminadament , cacen els exemplars més febles o malalts i no ho fan per diversió sinó per supervivència....Anders B.B ja té un lloc a la galeria dels horrors; ros, alt i sense problemes econòmics, noruec,  amb ínfules de ves a saber què , quin mal et podien fer els altres? tanta por tenies de la diferència? et creies hereu del templers, desgraciat? quin corc deus tenir al mig del cervell? quin forat negre deus tenir al sistema límbic? sents alguna cosa dins teu? saps el que és sentir ? Un tros d'acer amb potes i el cor de llauna amb ulls clars de mirada gèlida....alimentat d'aquells i aquelles que odien i temen tots aquells que no "pertanyen" al seu país , a la seva cultura....dels qui parlen en contra de la multiculturalitat i el pluralisme, dels qui pensen que s'han d'eliminar els estrangers, les dones, els homosexuals, els diferents, els discapacitats, els qui no pensen com ells, els qui no són com ells....els qui parlen altres llengües....És què no hem aprés encara on ens porta tot plegat?  hem oblidat el nazisme? on va portar l'atiament inconscient i criminal de l'odi a l'altre a l'Alemanya nazi? a la guerra dels Balcans amb les matances de Srebrenica? les matances a Ruanda?  

És molt irresponsable i perillós atiar les baixes passions, atiar la xenofòbia, el racisme, i a casa nostra hi ha un parell o tres de partits polítics que de manera, repeteixo: absolutament irresponsable ho han fet; que no surti un altre desgraciat  buit de clepsa i de cor que vulgui actuar de genet de la mort! sis us plau no donem carnassa a aquests cors de llauna i caps de suro!
Que no haguem de plorar després milions de llàgrimes! Hem de tenir antídot abans que el verí s'escampi per ments tortuoses buides de raonaments i sentiments humans!

Si us plau. Prou!

(Em resistia a posar paraules però m'ha sortit això)

8 comentaris:

  1. Doncs has parlat, crec, per molts de nosaltres. Aquell qui invente una vacuna contra l'odi benvingut siga.

    ResponElimina
  2. En un tancar i obrir d'ulls el mal ja està fet. Tens raó, la feina s'ha de fer abans, molt abans.

    Prou d'intoleràncies i de fanatismes!

    ResponElimina
  3. Ens queda tant per aprendre! Els queda tant a tants!!! A mi, el que fan alguns polítics a casa nostra, la manera de manipular les paraules i d'aprofitar qualsevol desgràcia que passa al món per capgirar la realitat i posar-la de la seva banda, m'espanta i molt. Com tu dius, no n'han après, encara???

    ResponElimina
  4. Has parlat ben clar. Els que han de tenir responsabilitat no poden anar atiant baixes passions, el que passa després és responsabilitat seva.

    ResponElimina
  5. M'agrada molt quan comences a escriure així, amb el cor, et deixes portar i deixes sortir les paraules que que tots pensem i no sabem escriure tan bé.

    Quina raó que tens!!!

    ResponElimina
  6. Educar en la pau fins al final, educació i més. Encara que sempre hi haurà algú fora del sistema, on la negociació pacífica mane. UN horror el cas que descrius. Abraç

    ResponElimina
  7. L'energumen noruec va estar disparant, segons diuen, durant més d'hora i mitja... és que no m'entra al cap com una persona pot fer això sense que, ni un instant, no li entri una ombra de dubte del que està fent.

    I com bé dius, a casa nostra hi ha qui juga irresponsablement a atiar l'odi i el racisme. Anem fent, tard o d'hora acabarà petant per alguna banda.... al temps.

    ResponElimina
  8. Agraeixo molt els vostres comentaris;
    -gràcies vicicle una vacuna ben grossa necessitaríem !
    -Carme prou sí prou de fanatismes!
    -Baraula molt per aprendre sí i encara no ho hem vist tot per desgràcia!
    - I tant Rafel , almenys el partit de dreta noruec ha demanat perdó...almenys és un gest
    - gràcies Assumpta! sí he escrit a raig
    Una abraçada Rosana, gràcies!
    - Porquet és molt bèstia el que ha fet aquest individu....costa d'entendre, no es pot entendre

    ResponElimina

benvinguts comentaris