Paisos Catalans

dissabte, 30 de juliol del 2011

Plou i fa sol , les bruixes es pentinen ( i un afegit després de la tempesta)

Doncs sí , ben cert, a Barcelona, ignoro si només en el tros de carrer on visc, plovia i feia sol al mateix temps...ves per on he pensat : igual que en el panorama mundial econòmic per alguns plou i pels altres, ben poquets llueix el sol, suposo que les bruixes i els bruixots que es pentinen deuen ser els de les famoses agències de qualificació  Moody i altres caus de bruixeria que ens fan anar de corcoll.....

Canvi de tema; plou i fa sol les bruixes porten dol: les bones bruixes de la literatura es lamenten de la   Mor l'escriptora:Agota Kristof, va ser el passat 27. Un dia vaig escriure al meu bloc sobre un llibre d'ella: L'analfabeta d'Agota Kristof, us la recomano si encara no l'heu llegida. 


Plou i fa sol: tindrem eleccions estatals anticipades la data del 20N; em rebenta que tothom doni per fet que guanyarà el PP .....( partit que lluita pel propi poder)  us heu preguntat què faran quan arribin al poder? doncs repasseu la història recent i us podreu anar responent ....mireu que han fet amb l'Estatut, el que fan al País Valencià , a les Illes...a la franja....

Plou i fa sol això és juliol!
PD: Ara puc dir i afegir que no ha plogut ha caigut una tromba d'aigua i vent i calamarsa , fins i tot he temut que se'm trenquessin els vidres de les finestres! Si el passat 19 o 20 de juliol ja vaig pensar que allò era massa avui el temps s'ha superat!!!!! Confesso que he passat una mica de por i tot! que el cel em caigués damunt el cap! Realment les bruixes s'han pentinat i de valent!
Quan plou d'aquesta manera torrencial em neguitejo...encara menys mal que ha començat tot just quan feia poc que havia tornat del gimnàs , almenys jo no m'he mullat....

A tall de mostra per que veieu que no exagero:

21 comentaris:

  1. De segur que no vivim al mateix carrer, Elfree? Ací, també plou i fa sol. El que no m'acabe d'aclarir és si sóc a València o a París. I tu? ;) M'apunte el llibre, no conec a aquesta escriptora, gràcies.

    ResponElimina
  2. plou, fa sol,... xò sobretot una xafogor insoportable! i això que no ens podem queixar, que portem un estiu ben fresquet! xò avui és inaguantable!

    jo no dono per fet que guanyarà el PP,no sé xq començo a creure que algo pot canviar.

    ResponElimina
  3. Sí, per aquí també plou i fa un temps estrany.
    Em regunto qui hi ha darrera de Moody...No la coneixia aquesta escriptora.Ho buscaré.
    Quan arribin al poder, que faran? Res de nou;omplir-se les butxaques i les dels seus i s'ha acabat.

    ResponElimina
  4. També trobo interessant aquesta escriptora que ens recomanes. Pel que fa a les eleccions, penso que no es pot vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo i que l'efecte Rubalcaba sens dubte tindrà incidència i pot canviar-ho tot bastant.

    ResponElimina
  5. Vicicle no sé si vivim al mateix carrer...tot és possible! jo a Barcelona o a la Índia amb els monsons....quina tromba que ha caigut a BCN!
    Rits mira després dels llamps i trons i la tromba líquida i la calamarsa crec que no es nota la calor ...que no guanyin...tant debò encertis!
    Maria sí omplir-se les butxaques segurament...per cert llegeix-la a la Kristof si tens ocasió!
    Josep lluís jo me l'ha vaig llegir gràcies a la kweilan que en va parlar de Klaus i Lucas; el vaig llegir i no em va decebre, i el de l'Analfabeta que és autobiogràfic ajuda molt a entendre-la , i a entendre la fugida dramàtica de molts hongaresos per fugir de la barbàrie....espero que no no venguem la pell de l'os ....però des tot arreu és que la premsa i els mitjans escampen....

    ResponElimina
  6. Aquí al Vallès, també n'ha caigut una! Pel que sembla més o menys igual, però sense calamarsa.

    I de les eleccions, ja no sé què dir, a vegades donar per fet va bé, que mobilitza els ànims dels que podrien evitar-ho...

    ResponElimina
  7. A les muntanyes d'Alcoi les coses sempre arriben una mica més tard que al món civilitzat, i és ara que plou (pel moment, sense estridències: un plugim suau caient a mitja tarda, que diria el Roger Mas...). Prenc nota del suggeriment, Elfreelang. I tan de bo caiguera, ací també, una bona tempesta, que ja en tinc ganes...

    ResponElimina
  8. Carme doncs aquí la calamarsada junt amb el vent...apocalíptic! a veure si es mobilitzen els ànims...per a mi el PP és com la tromba d'aigua!
    Alfred gràcies per la visita! òndia si t'agraden les tempestes te'n regalo unes quantes...a Alcoi no sé pas però a Barcelona portem un juliol passat per aigua!

    ResponElimina
  9. No plou, ha plogut. Una bona i bonica tronada en terres del Vallès. S’ha fet de nit durant vint minutets.

    Vols dir que ens afectarà massa guanyin uns o els altres? , són tant diferents ?... ???

    ResponElimina
  10. Tot just fa una hora que s'ha allunyat la tempesta de les meves contrades. Jo l'he gaudit de debó i no m'he apartat dels vidres, com si m'hagués hipnotitzat.
    Plou i fa sol...Tens raó. Sempre és així.
    Una abraçada, Elfreelang.

    ResponElimina
  11. Jo sí que sóc "analfabeta", que cada vegada que llegeixo "Agota Kristof" em penso que és Agatha Christie mal escrit :-)

    Fa un parell d'hores he parlat amb la meva germana per telèfon (que viu a Barcelona) i m'ha dit que ella també ha passat por pels vidres, i que ha sentit com es trencaven els d'un veí... ufff.

    Que, malgrat tenir-ho tot tancat (és un pis vell) li entrava tanta aigua per la galeria que n'ha recollit una galleda i mitja i que com amb la "fregona" no donava a l'abast, ha hagut de tirar dues tovalloles a terra i anar aixugant i escorrent a la galleda. Diu que ha passat por... Ara, veient les imatges que ens poses ho entenc tot.

    ResponElimina
  12. El vídeo és espectacular! A mi em va agafar fora del país, per sort. Avui ha tornat a caure'n una de bona, però només una estoneta.

    Ostres, primera notícia de que ha mort aquesta escriptora. Encara no n'he llegit res, i ja ha assolit el nivell de clàssic...

    ResponElimina
  13. He de dir-te que he pensat en tu...però em sembla que aquí encara ho hauries passat pitjor...fins i tot jo he al·lucinat i ens ha enxampat en plena feinada de bricolatge exterior reparant unes goteres...o sigui que..."ni te cuento"...:(

    M'apunto L'analfabeta i jo no dono per fet que guanyi el PP. M'hi resisteixo.

    Demà farà sol, Elvira!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Ostres, tu! quines imatges! Ni m'imagino com et deus sentir si t'agafa pel carrer com aquella persona que es veu amb l'aigua més amunt del genoll.

    ResponElimina
  15. Em temo que això del PP sí que serà una bona tromba d'aigua, sempre poden fallar les previsions però ho veig negre...

    ResponElimina
  16. -Hola quadern de mots no potser no són tant diferents però ni que sigui per idealisme tronat o romanticisme o defensa pròpia els del PP em fan més por que fàstic eccs!
    -Abraçada Pilar, ja saps que ami això de les tempestes...ui ui
    -Assumpta au va que dius d'analfabeta res de res! doncs a mi no m'ha passat com a ta germana però quasi...també visc en un pis vell i he patit la veritat...per sort el pis ha resistit...però tenia una planteta d'orenga que ha quedat malmesa pobreta!
    -Xexu doncs si ha estat l'hòstia l'aiguat! Home si et decideixes a legir.la ja em diràs , no sé perquè però intueixo que et podria agradar!
    -fanal blau doncs quina tempestada va escombrar el país! i les goteres? vas poder reparar-les? al final gràcies als aiguats acabaré per acostumar-me! espero que no que no guanyin...
    -Carme si fins i tot palmeres arrencades de soca-rel per la força del vent! i van desallotjar el maremagnum al port!
    Gemma jo li preguntaria a la teva filla Sara, té més bon criteri que molts adults...esperem que el futur immediat no sigui tant negre...

    ResponElimina
  17. Este matí estava plovent amb ganes i a les 12 ha eixit un Sol espectacular i la platja estava de gom a gom , i cada dia gairebé el meteix.

    ResponElimina
  18. Mira això que comentes de les eleccions i de la probable victoria del PP, em recorda el acudit aquell que contava que van organitzar un concurs de cant amb dos concursants, el primer ho va fer tan malament, que el jurat va dir, que li donen el premi al segon sense cantar.

    ResponElimina
  19. Estonetes portem un estiu ben remullat!
    Jpmerch tal com tu dius...però amb tot prefereixo al que canta malament vist el vist..l'acudit molt encertat!

    ResponElimina
  20. En política, plou més que fa sol...
    En cultura, plou més que fa sol...
    En economia, cau un aiguat més que fer sol
    En meteorologia, ja n'estic fins al capdamunt... d'aquestes pluges d'estiu...

    Jo crec que les bruixes ja no es treuran mai més el dol

    ResponElimina
  21. Ui espero que si porquet....massa aigua ja oi?

    ResponElimina

benvinguts comentaris