Paisos Catalans

dijous, 15 de desembre del 2011

No hi ha més bròquil !!!

http://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:Romanesco_Broccoli.jpg
Dijous no pas gras més aviat prim, dia 15 , pocs dies per acabar ja l'any, jo patint una gastroenteritis vírica, una passa,  com el metge va dir-me , no pas una passa per la humanitat sinó una gran inflamació de budells i estómac que feia anar cap enfora el que havia d'anar dins ...i no segueixo que no cal...ara amb mig cos regirat sembla que vaig millorant , avui no tinc febre, i les nàusees, per sort, em provenen més del context actual polític i econòmic que del meu maltractat païdor....que si ens estrenyen més  potser haurem de buidar el pap tots ....però què s'han pensat? ens roben tres quarts del nostre PIB, se'ns carreguen L'Estatut, i a sobre ni fons de competitivitat, ni fons de res..només a exigir i demanar, fa temps, molt temps, a Catalunya  es va produir l'anomenat Tancament de Caixes , trobo que ja va sent hora que ens plantem d'alguna manera i no pas per quedar-nos palplantats sinó per a dir ja n'hi ha prou! s'ha acabat el bròquil!!!!   fa temps que no em surt gaire la vena literària i em sap greu però com deien són mals temps per la lírica! 
Us recomano especialment la contraportada del diari Ara on L'Empar Moliner  fa ús de la seva especial ironia en Què es deu?  diguem que compara el retard dels pagaments amb la seva situació personal ( la de tothom en definitiva) i es planteja seriosament ajornar el pagament dels productes al super mercat, deixa de pagar l'Iva etc ....
Per cert a mi que sempre he pagat a Hisenda si és que m'ha tocat fer-ho, per sort no gaire, enguany que m'havien de tornar dues-cents euros encara no n'he vist ni cinc... sí s'ha acabat el bròquil i n'estem fins els pebrots! i prou d'agafar el rave per les fulles!

21 comentaris:

  1. M'encanten aquestes frases tan vegetarianes, però no m'agrada tant el seu significat, perquè si s'ha acabat el bròquil perquè n'estem fins als pebrots és que quelcom no va bé. I si sol fos quelcom rai!

    Desitjo que aquesta gastroenteritis marxi aviat! Jo ja l'he passada i no va ser gaire.... agradable.

    Petons!

    ResponElimina
  2. Espero sobretot que et milloris... perquè l'altre tema ja desespero que millori mai. Tens raó s'hauria de dir prou. Amb vegetals o sense.

    ResponElimina
  3. Primer desitjo que et milloris i que es teu estomac estigui preparat per l'escudella de nadal Factors culturals, emocionals i la llengua ens diferencien, hauriem d'anar cap a la independència, són un país gran i hem de ser independents!!!! Al bròquil, els pebrots, el rave.....s'hi han d'efegiramb un parell ous!!!!Feliç divendres!

    ResponElimina
  4. Millora't Elfree.
    Que els que haurien de tenir mal de panxa són "ells", tu ja m'entens... però no creiem en el broquil ni que ens prenguin per bledes.

    ResponElimina
  5. Quantes coses, Elfree! Millora't aviat, que la revolució dels que ja n'estem fins al capdamunt ens espera. A les barricades, blocaires!!

    ResponElimina
  6. si es que veient tot com va, es normal tenir gastroenteritis, posa't bé i deixar estar a tota aquesta colla de brètols

    ResponElimina
  7. En primer lloc, que et milloris i ben aviat estiguis bé del tot! :-))

    En segon lloc, jo crec que això no és un bròquil, que és una coliflor... una mica geomètrica :-DDD Vols dir que és comestible, pobreta? ;-))

    I en tercer lloc (o potser, millor, això seria el segon, després de la teva salut) ESPANYA ENS ROBA!!! Encara que no li agradi a la Sra. Presidenta: ESPANYA ENS ROBA!!!

    Colla de lladres!! Puagsss

    ResponElimina
  8. Això de s'ha acabat el bròquil... quan he llegit que havies tingut gastroenteritis creia que era un consell dietètic! Més arròs bullit i poma ratllada i menys bròquil, i bledes, i kiwis i... D'acord, no tinc un humor gaire fi, aquesta nit! Deixem-ho estar! ;)

    Espero que et vagis recuperant aviat, que aquestes passes sempre deixen una mica atrotinada!

    ResponElimina
  9. buf, quantes coses!! el més important, que et milloris aviat.

    i ja veurem,... a mi el bròquil no m'agrada, xò a saber què ens quedarà!

    ResponElimina
  10. Arròs bullit amb una patateta petita i un rajolinet d’oli. :D, que et milloris.

    No hi ha bròquil que valgui, crec que el millor són uns bons pebrots i no pagar RES a Madrid mentre ens segueixin devent cales. I després, ja en parlarem. Aquest hauria de ser el primer pas per poder tenir com a mínim un hort una mica decent. El segon pas ja vindrà després.

    ResponElimina
  11. Recupera't aviat, Elfreelang. Calen forces per continuar endavant.

    ResponElimina
  12. Veig que amb totes les locucions aquestes pots fer una bona menestra, però això sí, sense bròquil. A mi aquest mai no m'ha agradat, així que per mi fa molt temps que es va acabar. A veure si molta més gent es convenç de que ja no en queda.

    ResponElimina
  13. Doncs la Generalitat ja ha dit que no pensa fer insubmissió en el pagament d'impostos a l'estat.

    No ho entenc, però si els de Madrid són els primers que estan fent l'insubmís, l'estafador i el lladre.

    Ves, que estic de molt mala llet, darrerament, amb aquestes notícies. I seguim sense donar cap cop de puny a la taula.

    ResponElimina
  14. Que et millores aviat, que tenir la panxa alterada fa de mal estar.

    L'altra qüestió... uf,no tinc ganes ni de parlar-ne, ja veurem per on surt tot.

    ResponElimina
  15. Alba gràcies! mica en mica avui ja estic millor...torno a tenir gana i això és bona senyal...del bròquil val més no parlar-ne!
    Carme per sort jo sí que milloro no així el món del bròquil ni dels pebrots! tot plegat sembla ja una samfaina!
    Gràcies Marta! sí senyora afegim-ne un parell d'ous i dels grossos! bon cap de 7mana!
    Gràcies rafel tens raó el mal de panxa l'haurien de tenir "ells" però ni així...eccs!
    Ferran prepara't a dir unes quantes paraules en alemany d'aquestes que duren molta estona! no sé com sonaria en alemany quelcom com finselspebrotsdelsgovernantsil'estatespanyoldelsous!
    garbi ara mateix et faria una abraçada però no pas per encomanar-te eh? per sort avui estic molt molt millor...portava ja quatre dies fotuda...
    Gràcies Assumpta amb el vent que bufa per aquí...crec que s'ha endut els virus lluny ben lluny! vols dir que és una coliflor? òndia la Viquipèdia m'ha enganyat! ja no ets pots refiar de ningú..sí senyora sí amb totes les lletres Espanya ens roba i a sobre amb total impunitat! Que fa el vent per Reus? encara refredada?
    Yàiza ja veus ...jo fins avui tampoc tenia l'humor fi...avui he millorat de cop! s'ha acabat l'arròs bullit! vull dir que ja començava a tenir els ulls de gairell i la pell groga...
    rits a mi el bròquil de veritat si que m'agrada ...estic millor de la panxa i d'ànim....encara que les coses que passen no ho faciliten gaire..no
    Quadern de mots uns bons pebrots ens cal sí però només veig calçasses...insubmissió fiscal i ja veuríem....gràcies per la recepta... de fet estic ja fins al capdamunt de pa torrat amb oli ....i això que m'agrada però tinc fal·lera de començar a menjar una mica de tot! si em deixen els budells és clar..gràcies!
    Pilar les vostres paraules d'anim sembla que han obrat el petit miracle estic molt recuperada per fi...
    Xexu a veure si es convencen ....més que menestra potser una bona escalivada!
    Porquet són uns mesells i uns vassalls....cada dia que passa em sento més decebuda , de l'estat ja ni cal dir-ho ens roben a cabassos, però del nostre govern n'esperava més ...
    Gràcies novesflors de fet ja em falta poquet per estar quasi recuperada...

    ResponElimina
  16. Tens un alemany fantàstic, Elfree; molt ben dit! :)

    ResponElimina
  17. Quan la paciència s'acaba s'ha de tornar a començar, diuen. Potser s'ho van inventar ells...

    ResponElimina
  18. de moment jo sempre he cobrat d'hisenda, esperem que no canviï xD

    ResponElimina
  19. Arribo molt tard i suposo que a hores d'ara ja t'hauràs recuperat, en cas contrari, espero que ho facis aviat.

    No sé fins quan anirem aguantant sense que es bessi el got, sembla que tenim molta paciència.
    Petons

    ResponElimina
  20. El millor de tot és que et comencis a recuperar. Per anar pensant de quina manera ho hem de fer per dir "s'ha acabat el bròquil".

    ResponElimina
  21. vielen danke Ferran!
    Helena doncs si torna a començar però lliures!
    Pons ja veus jo no...m'ho deuen..
    Euphorbia molt recuperada i preparada per la darrera setmana de cole intensa! gràcies!
    Grâcies Jordi ja quasi sana del tot! això mateix pensar la manera jo ja la tinc pensada però...

    ResponElimina

benvinguts comentaris