Paisos Catalans

dimecres, 29 de maig del 2013

La planeta del planeta

Efímera felicitat passada! dimecres , dia mercurial no pas de termòmetre sinó de Mercuri el planeta que m'esmena la planeta , és a dir el destí si més no proper.....notes, qualificacions, avaluacions...butlletins, signatures, formació en centres de treball en paraules planeres : pràctiques pels meus alumnes....contactar amb els centres, obtenir dades, fer el seguiment.....imprimir els convenis...etc etc etc maldecaps i mals d'ànimes.....feines burrocràtiques .....incògnites pel curs vinent...què em tocarà fer? sota LOGSE, LOE, LEC o LOMCE?  la FP Dual que amenaça amb la desaparició progressiva del professorat i amb la creixent participació de les empreses que tindran una mà d'obra barata barata i a més avaluable .....quantes hores treballarem de més? quant cobrarem de menys? quants professors o professores "sobraran"? quants interins i interines seguiran cobrant un 15%  menys? .....quant pagarà l'alumnat?

De vegades en sento salmó, salmó nedant contra corrent, riu amunt......no vull sentir-me sardina, sardina en un banc de sardines destinades a encabir-se ja cadàvers dins una llauna ....

Aquest salmó que dubta però que no és pas dubitatiu segueix pujant costa amunt, cap amunt....i en la llunyania veig un mar de sardines que s'amunteguen sense veure que els taurons se'ls hi acosten amb les dents ben esmolades .....no fuig el salmó, simplement agafa distància per a tenir una visió més ampla .....mai m'ha agradat que m' imposin, m'ordenin o em manin .....
Mercuri és el meu planeta , la planeta me la vull dibuixar jo.....
Igual no té a veure o potser sí ....us regalo  , si aquestes pàgines de filosofia

14 comentaris:

  1. tal com està tot el millor és pensar en el futur més immediat i prou, si comencem a fer cabòries no podrem viure, les incògnites en mataran.
    Però el que si està bé es fer de salmó, allunyar-se de la majoria sol ser garantia de futur.
    Et segueixo....no pateixis, amb distància.

    ResponElimina
  2. Amunt, amunt i força salmoneta... :) fas bé!

    ResponElimina
  3. Mercuri es el teu planeta? que curiós, justament Mercuri es el planeta del sistema solar on es més dificil que la vida sobrevisqui

    ResponElimina
  4. Nedar contracorrent és costós, vaja que si, però arribes on tu vulguis anar i satisfeta!

    Aferradetes!!

    ResponElimina
  5. Jo crec que ja sóc sardina! I que sense adonar-me'n seré a la panxa del tauró!
    Miris on miris, hi ha taurons per tot arreu!

    Que tinguis un bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Sí que tenen a veure, aquestes pàgines de filosofia, molt bones! amb el teu text, molt bo!
    Mercuri crec que està relacionat amb la comunicació, el missatger, més que el missarge; en el text es parla de relació, comunicació horitzontal, de crear de manera no tancada i definitiva sinó fluïda.
    Tu parles de ser un salmó i anar contracorrent; el text parla del desig (és bo perqué no desitgem, Deleuze-Spinoza). Ell salmó agafa distància per tenir una visió més àmplia, i perquè, com diu el text, el desig és d'un món, implica més coses... Les sardines i els taurons, bé, o estan morts o maten la vida, no?
    Bé, m'he enrotllat una mica, m'admireu els salmons!
    Sort aquests dies i força!

    ResponElimina
  7. Ostres, ha desaparegut el comentari d'abans? Això és la dimensió desconeguda! Estava comparant el teu text amb el text sobre Deleuze... Bé, potser ha arribat al teu mail, espero, ara mateix tinc ganes de menjar salmó fumat... Petonets!

    ResponElimina
  8. Sort en l'ascens, però no hauria de costar tant. Sembla mentira que ens ho posin tan difícil.

    ResponElimina
  9. moltes gràcies jo segueixo amunt cap amunt ....a veure si al final enlloc de salmó en converteixo en globus!

    ResponElimina
  10. eiiii, he vist a casa d'un ocellet que avui és el teu aniversari! Per moooolts anys, Elfree, els del juny ja sé sap: la falç al puny! Espero que malgrat la feina ho puguis ben celebrar. T'envio petons i somriures embolicats amb un llaç ;)

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies Sílvia he fet un post d'quells programat per avui ....ara tinc una estona entre junta i junta d'avaluació ....el post surt més tard a quarts de vuit
    recullo amb afecte els petons i els somriures embolicats!!!!! abraçades!

    ResponElimina
  12. Ahhhh, ho sabia!! Després em passo! Felicitats!!! :)

    ResponElimina

benvinguts comentaris