Paisos Catalans

dimecres, 5 de gener del 2011

Els tres reis mags

Deixeu-me que una part de mi segueixi creient en la màgia....nit de reis...nit de petites i grans il·lusions i també de decepcions....encara no he escrit la carta però sé que m'escoltaran igualment perquè són mags poderosos i saben escoltar la música dels batecs dels cors dels humans....ells van dur tres regals que eren l'or, l'encens i la mirra...eren símbols, metàfores...no pas bens materials ....l'or seria, per a mi, les riqueses de l'amor i l'amistat, la tolerància , la solidaritat....l'encens seria l'aroma de la felicitat, l'olor que purifica aquest món de mentides i injustícies, la que dissimula una mica el fum del cigarret; la mirra....el toc de realitat que ens recorda que hi ha molta gent que pateix i que en la nostra quotidianitat podem fer milers de menuts i senzills gestos per alleugerir una mica...i de mica en mica s'omple la pica, el sofriment dels altres....amb un somriure...amb una frase amable, un elogi , ens ha tocat viure un època dolenta , però crec que encara hi ha possibilitats de canvi, de canvis...encara que semblen presoners ens hem podem deslliurar de les cadenes...comencem imaginant un món on tot és possible15 comentaris:

 1. Que els tres monarques t'escoltin Elfri... o qui sigui. Hem de seguir creient en les utopies, malgrat sembli massa difícil assolir-les.

  Molt bona nit i dia de Reis!

  ResponElimina
 2. Si els tres reis els englobem en l'obsequi que porta cada un d'ell,posaria una paraula que n'inclou, almeys tres
  AMIC, MICA,CAMI....
  El meu desig és que tinguis AMICS que no ho dubto.... jo també.
  Una MICA de tot el que necessitem
  I un CAMI a seguir sense falsedat,
  amb AMOR, PAU I LLIBERTAT...
  els millors desitjos.Anton.

  ResponElimina
 3. Bons reixos a tu també,jo també crec encara amb la seva màgia!! Imagina!!!

  ResponElimina
 4. Aquí una altra que creu en la màgia... sobretot perquè els reis mags els portem dins i encara queda molta gent molt maca i molt màgica.

  Estic segura que d'una manera o altra et portaran tot el que demanes.

  Bona nit de Reis i que tinguis els millors regals, els que tu demanes

  ResponElimina
 5. Avui m'han escrit un correu electrònic on em demanàven que cregués fermament en els Reis, que, literalment, "Diuen que si la nit de Reis demanes un desig amb molta intensitat, ells ho reben i tard o d'hoa (si et portes bé) et porten el que els has demanat!". Desitjo que aquests regals de canvi que demanes te'ls portin ben aviat

  ResponElimina
 6. Fem com diu la Rits... demanem de tot cor un desig aquesta nit. Un desig que no sigui de res material per nosaltres, demanem alguna cosa pels demés també... i, després, durant tot l'any, no ens oblidem d'anar posant petits granets de sorra en forma de solidaritat real, autèntica...

  Així podem fer que existeixi la màgia :-))

  ResponElimina
 7. No hi ha millors regals... potser el dia que tots demanem aquests regals per reis, sera quan quedi demostrat que es certa l'afirmacio UN MON ON TOT ES POSSIBLE!!
  segur que en Balta es portara be amb tu...com sempre..

  p.d.- tot es possible menys que blogger em deixi posar accents avui!

  ResponElimina
 8. Or, encens i mirra els has capgirat en personatges de la realitat i el desig, que deia el gran Cernuda. Ets una maga molt singular, una bruixa bona, diguem-ne. Tant de bo ens en porten els teus desitjos.

  Paraula de comprovació: Veles. Li afegim el que falta, sí? "Veles i vents". Bon auguri, no, Elfreelang?

  ResponElimina
 9. Un món millor. Si tothom hi posés un granet tots hi sortiríem guanyant.
  Que no s'apagui la màgia d'aquesta nit.
  Bon Any!!!!Elfreelang

  ResponElimina
 10. Imaginar és molt bonic. Per desgràcia, però per desgràcia la realitat és més dura.
  A casa ja fa temps que no celebrem Reis. No és que haguem perdut tota esperança, però per aquest any pintes bastos!

  ResponElimina
 11. L'any passat, vaig assegurar que els Mags existeixen, que qui no existeix són els pares...Í no s'ha d'imaginar, tenim prou amb sentir que és així.
  Preciosa entrada i meravellosa la cancó que has triat per a crear la màgia.
  Gràcies, Elfreelang.

  ResponElimina
 12. Ahir, després del comentari de la rits, en vaig deixar un que no sé pas on haurà anat a parar...potser alguna ona invisible veient tant desig d'imaginar un món millor el va arreplegar i se'l va endur.
  Torno a passar per dir-te que també crec que cal continuar creient en la màgia i imaginant.
  Espero que els reis i les reines hagin estat ben generosos i generoses amb tu.
  Jo he intentat ser una reina generosa...:)
  Una abraçada!

  ResponElimina
 13. us envio un grapat d'abraçades!! gràcies pels vostres comentaris i dispenseu que no us respongui un per un gràcies fanal blau, Pilar, Albert, Joana,Vicicle,Lolita lagarto,Assumpta, rits, Carme, Cèlia, Anton, el porquet....els reis mags som i sou: tots ,nosaltres vosaltres...que la màgia ens acompanyi durant el 2011!

  ResponElimina
 14. cal creure en la màgia, si ho desitgem passarà!!

  ResponElimina

benvinguts comentaris