Paisos Catalans

dimarts, 12 d’agost del 2014

Us proposo un joc ....

No pretenc ser com el gran McAbeu, ni tampoc emular els magnífics jocs d'endevinar objectes o personatges de l'Assumpta  ni els jocs literaris d'en Tibau , ni els jocs de Jo mateixa .......us proposo un joc d'endevinar .....més modest....
Aquest dies que aprofito per llegir , de cop i volta , com una exhalació,  una novel·la se m' ha aparegut ,com per encanteri, i m'ha obligat de manera imperiosa i fulgurant  a llegir-la , apartant de moment la lectura ja iniciada d'un altre llibre, aquestes coses passen quan menys t'ho esperes, tens una relació encetada i sense poder fer res per evitar-ho , una mena d'enamorament arravatat se t'endú , i crec que serà ,més que idil·li , una relació estable, no podré ja abandonar-ne la lectura fins arribar al final,  em té el cor robat tant per la força dels personatges com l'estil d'escriure, unes descripcions poètiques alhora que precises.....bé us transcriuré algun fragment a veure si endevineu el títol i l'autor o autora......

Avui primer fragment. I primera pista : és una novel-la del segle XX . 
Potser ho encerteu a la primera ! Question opening-closing.svg
«Question opening-closing» por Vadmium - Trabajo propio. Disponible bajo la licencia Public domain vía Wikimedia Commons.


L'únic premi serà la satisfacció d'haver-ho encertat . Li posarem punts . 3 punts si endevineu a la primera , 2 punts a la segona pista, 1 punt si us cal tres pistes, si m'animo igual provo més convits a jugar.

Aquí va: " Faig llargues caminades; de vegades m'assec al peu d'una olivera i m'estic tan quiet que els corbs vénen a posar-se a terra a poques passes com si jo ni fos: n'hi ha a centenars; i em fan companyia.
Al fons, unes muntanyes de roca pelada tanquen el terme. De vegades tenen un núvol damunt  : la roca i el núvol, la permanència i l'evanescència. El núvol passa, però que esplèndid  en el seu aspecte canviant a l'hora de la posta! la roca és sempre igual. ¿ Què és la roca i què és el núvol en la nostra vida, que val més dels dos? ¿Quina és la part de nosaltres que ha de quedar immutable ? ¿i és gaire segur que valgui més que l'altra que ens fuig a cada instant? ¿ O és que som íntegrament fantasmes, núvols sense més esperança que conèixer  un moment gloriós , un sol moment , i esvair-nos?
pág 33

De quina novel·la es tracta?
I l'autor /autora ?
 Envieu les respostes al correu: dubtemetodic@gmail.com si us plau

16 comentaris:

  1. Ups, que difícil, de moment em quedo amb l'interrogant...

    ResponElimina
    Respostes
    1. demà o demà passat posaré un altre fragment i una pista o dues

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Suposo que qui hagi llegit el llibre, ho tindrà fàcil...A veure les pistes següents!

    ResponElimina
    Respostes
    1. m'imagino que si si ha llegit el llibre és més f'acil

      Elimina
  4. AVÍS segon fragment i més pistes el 14 cap a les 21

    ResponElimina
  5. Ni flowers, Elfree, a veure si amb més pistes... el fragment és bonic, per això, el mutable i l'immutable, el núvol i la roca...

    ResponElimina
  6. em sona, però necessito més pistes!

    ResponElimina
  7. És certament un text molt ben escrit. El primer que m'ha vingut al cap és que es tracti d'un llibre d'aquells que expliquen un viatge i més concretament d'un autor català ben conegut. Però com ens dius que es tracta d'una novel·la, ja veig que no va per aquí.
    Investigaré una mica a veure si Mr. Google m'ajuda a treure'n l'entrellat. Si és que sí, t'ho dic per mail i si és que no, esperarem les noves pistes. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. no t'amoïnis cercar al google no és fer trampa, has encertat!!!!

      Elimina
  8. Arribo tard, vaig veure l'anunci ahir a la nit i he arribat a aquest post avui. Veig que encara no ha sortit el resultat, però de moment no tinc ni idea de quin llibre parlem. De totes maneres, en Mac segur que ja l'ha encertat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. XeXu tens raó primer de tots l'ha encertat el Jpmerch, i després la Carme i el MaC!!! igualment treure´més pistes a veure

      Elimina
  9. A veure, a ningú se li acudit fer trampes i posar el fragment al google? Que estem al segle XXI! :) Un bon llibre, sens dubte.

    ResponElimina
  10. Salvador com que estem al XXI no considero que sigui trampa cercar al totpoderós google!

    ResponElimina

benvinguts comentaris