Paisos Catalans

dissabte, 30 d’octubre del 2010

Elfreelang es pregunta

Jubilea simbolo esperanto
Elfreelang no entén molts coses, no comprèn que ens hem haguem inventat un temps que va en contra del temps, no li cap al cap que aquesta matinada les busques dels rellotges es busquin i no es trobin més que anant enrere seixanta minuts....pensa que seria més natural anar d'acord amb l'hora solar.
Elfreelang es mira el món i el troba absurd, llegeix els diaris i la seva perplexitat va en augment; observa com un sistema econòmic que es va anar implantat  des de fa anys domina les ments, els estats i les consciencies, manen els diners i pels diners, per culpa dels diners.... ara diuen estem en una crisi que ha creat el mateix sistema econòmic ....i perquè no ho canvien tot ?es pregunta, perquè no canvien no innoven no s'inventen un altre sistema de funcionar més just, més equitatiu? Com és possible que els infractors es passegin lliures i frescos mentre els treballadors i els pensionistes pateixen unes restriccions que no han creat?  
 Elfreelang està a favor de preservar i estimar totes les cultures, totes les llengües i si podés li agradaria poder dir t'estimo en totes les llengües del món; sap que les llengües expressen una visió del món i que de vegades hi ha llengües que són com nadons orfes que s'han de protegir i mimar perquè visquin lliures, per què no morin....que ningú ni res pot menystenir o tractar de perjudicar una altra llengua o una altra cultura , que els pobles i les nacions tenen una llengua també i tot el dret a expressar-se en aquesta llengua ....
 Elfreelang llegeix astorada com de manera irresponsable un partit polític que utilitza l'adjectiu: popular

1 adj. [LC] Relatiu o pertanyent al poble. Les creences populars.
2 adj. [LC] Fet per al poble. Escoles populars.
3 adj. [LC] Que té qualitats adequades per al poble. Escriptor popular.
4 adj. [LC] En voga entre el poble. 
es dedica sistemàticament a atacar la llengua del poble on viu, per via judicial i propagandista....i a més amb el cinisme manifest i insultant de crear mala maror.....Efreelang no pot comprendre que un dia es fes una llei molt estranya per eliminar un partit Llei de Partits (2002) i pensa que es podria aplicar aquesta mateixa llei per abolir aquest tan popular que va en contra del poble....
Efreelang es pregunta i no sap les respostes però intueix que potser tot aniria una mica millor si poguéssim exercir el  dret a l'autodeterminació , almenys seriem amos i mestresses del nostre destí , a Elfreelang li faria molta il·lusió gosar poder provar-ho ....

Mi proponas, ke ni laboru kune ,dankon! ( proposo que treballem plegats, gràcies!)

PD:  darerra estrofa de Para la libertad
Retoñarán aladas de savia sin otoño
reliquias de mi cuerpo que pierdo en cada herida.
Porque soy como el árbol talado, que retoño:
porque aún tengo la vida.
Miguel Hernández

23 comentaris:

  1. Em cau bé aquest Elfreelang, comparteixo les seves preguntes, estic d'acord amb la seva intuïció, i m'agrada aquest poema.

    ResponElimina
  2. Ai! Elfreelang, et fas massa pregutnes que no tenen resposta, i no en tenen perquè les orelles que escolten -o, ho fan veure- són sordes, estúpides i el timpa només hi ressona la imbècilitat... Estic amb tu que la crisi la creat el sistem, no tan sols no el desmunten, sinó que hi fan una injecció de diner públic -que vol dir nostre- i els gran directius d'aquest sistema fracassat s'apugen el sou i reparteixen dividends a tort i a dret. I de partits ja no en vull parlar, tot enm fan el mateix fàstic..., perquè en el fons del fons, tots estan d'acord, només el poble paguem els plats trencats... I encara t'has deixat la visita i els viatges de l'oKupa del Vaticà...

    Des del far una abraçada pacifica.
    onatge

    ResponElimina
  3. T'imagines que s'il·legalitzes el PPC? Ostres, seria la canya, i motius no ens en falten aquí. Són els primers a anar en contra de la nostra identitat i voler-nos destruir com a poble, no paren de creuar mala maror per poder fer de carronyaires amb les despulles que deixen. Si això no és terrorisme, no sé què ho serà. Com es pot fer per il·legalitzar un partit?

    ResponElimina
  4. Elfreeland es fa moltes preguntes, que molts dels seus lectors també ens plantegem sovint. Preguntes sense resposta? més aviat preguntes amb respostes prou clares.

    I si posem en marxa una ILP per il.legalitzar el PP?

    ResponElimina
  5. No em caben el cap les seves teories.No els entenc i et comprenc perfectament que et facis tantes preguntes...

    ResponElimina
  6. Les preguntes que us en feu troben la seua resposta a València. Si voleu saber per què ho fan i el que farien si manaren sols teniu que preguntar-nos. Són catalans i rebutgen aquesta identitat, igual que fan ací. Negant-se a sí mateixos sols volen un ramat obedient i anònim, sense idees ni paraules pròpies: l'orfandat universal dels esclaus.

    ResponElimina
  7. fil per randa el que diu la Montse!!

    i això amic meeeu tan sols ho sap el veeent, pregunta la resposta dins el vent...

    i portem... més de trenta anys amb la mateixa cançó...!!!!!!!!

    ResponElimina
  8. la montse, la lolita...m'afegeixo.
    A favor de les teves paraules, a favor teu.
    Un petó!

    ResponElimina
  9. Costa tant canviar les coses, per que el que costa més en realitat, es canviar el cor de les persones.

    ResponElimina
  10. ei! la montser ho ha clavat! estàs molt inspirada :-) bona castanyada, elfreelang!

    ResponElimina
  11. Jo... com la montse, la fanal, la lolita, la kika i tutti quanti...
    Bona castanyada!

    ResponElimina
  12. Estic segura que algun dia Elfreelang tindrà resposta a les seves preguntes. Com que és molt joveneta, pot fer molt per a què siguin les que ella desitja. També estic segura que l'ajudaran en la seva feina.

    ResponElimina
  13. El Partit Popular és un partit conseqüent amb els seus principis. Si el seu discurs es basa en l'engany, trobo ben coherent que portin l'engany al seu nom.

    Ai... el que jo encara no entenc és que coi foten aquí. De Fraga enllà i que d'allí no passin. Així tots estarem més tranquils.

    *Sànset*

    ResponElimina
  14. Preguntes, respostes...
    Respostes que ja sabem i preguntes que ja no ens hauríem de preguntar.
    Jo, com en Josep Lluís, com tu i com tots Elfree.
    Perquè sembla mentida que el món vagi com va.
    "...Porque soy como el árbol talado, que retoño:
    porque aún tengo la vida.

    Mentre tinguem vida, haurem de treballar.
    Preciós poema...

    ResponElimina
  15. Gràcies montse,
    onatge ja es venen samarretes amb eslògans contra l'okupa vaticà...almenys protestarem...
    XeXu a que seria l'hòstia? doncs el govern els hauria d'aplicar la llei de partits que van crear ells mateixos sota la batuta del tio del bigotet: l'Aznar, com que estan fent apologia del terrorisme contra un poble i la seva llengua ...doncs això que els declarin il.legals!
    Ferran és una idea fantàstica! però em penso que farien com amb la ILP per convocar un referèndum d'autodeterminació o com amb la més recent per veure totes les tv catalanes a tot el territori de parla catalana, les dues van ser no admeses o sigui rebutjades ....però per intentar-ho...
    gràcies lolita, fanal blau, una abraçada per les dues;
    Josep LLuís, el cor i el cap hauríem de canviar! kika gràcies! Rita gràcies!
    Pilar és cert Elfreelang és acabada de sortir de l'ou esperem que trobi respostes!
    gràcies Sàn-7! que se'n vagin ben ben lluny!
    Mortadel.la el món s'ha de poder canviar almenys m'agradaria poder-ho fer....gràcies!

    ResponElimina
  16. maria gràcies per la comprensió! ja som molts qui ens fem preguntes...
    Vicicle el que han fet i segueixen fent al País valencià no té ni nom....genocidi cultural potser?

    ResponElimina
  17. Entro en el teu blog i descobreixo que és ocupat per un tal Elfreelang, igual de simpàtic i empàtic que tu. Cerca respostes, li desitjo que les trobi.
    I que faci 700 post més, com vas fer tu!
    Endavant!

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. Mare meva, quantes preguntes!! :-)

    Algunes de les que et fas me les faig jo també fa molt de temps (això del "Popular" tampoc ho he entès mai)... Ara bé, en dues no estem d'acord...
    1.- Jo no hagués canviat l'hora ara... vull dir que seguiria amb les DUES HORES de diferència... Tu aniries amb el sol? Ja t'agradaria això de que a les cinc de la tarda fos fosc? uisss... a mi m'agrada més la claror :-)
    2.- Jo no protestaré per la visita del Papa :-)

    ResponElimina
  20. Potser és que el problema no és tant el sistema, sinó les persones que el posen en pràctica. La desgràcia és que sembla que, amb un altre sistema, estaríem igual de malament perquè els executors serien els mateixos nefastos.

    ResponElimina
  21. Mps Landino gràcies! Elfreelang és ell i és ella, segons convingui;
    Assumpta ja m'ho pensava que en tot no podries estar d'acord; en quant a l'hora el que m'agradaria és que si anéssim amb l'hora solar sempre, sí ja seria fosc molt abans però com que el canvi hagués estat gradual, per Nadal un pas de pardal, per sant Esteve un pas de llebre...etc el cos i la ment tindria temps d'anar-se acostumant...
    Albert no sé sí és això, el sistema capitalista mani qui mani és el sistema de les finances , del diner davant de tot i així anem...Gràcies!

    ResponElimina
  22. Ostres Elfi! M'havia perdut aquest post per culpa del cap de setmana...

    I m'han encantat les preguntes... i també les propostes. ja que tenim una llei de parits (absurda) per què no s'aplica amb tothom? Enfrontar la gent d'un poble, no és també una mena de terrorisme? No paren de crear mal rotllo i buscar problemes i enfrontaments on no n'hi ha en lloc de resoldre els problemes que sí hi ha.

    ResponElimina
  23. jajaja em fa gràcia això d'Elfi! gràcies Carme lamentablement tenim la classe política que tenim i nosaltres que ens ho deixem fer

    ResponElimina

benvinguts comentaris