Paisos Catalans

dissabte, 21 de febrer del 2009

Naufragi

Anit , vaig estar navegant per aquest immens oceà blocaire de la xarxa sense fils... i vaig deixar que les onades dels enllaços em duguessin de bloc en bloc , matinada enllà, fins a arribar a l'extenuació ocular. Hi ha blocs erudits, altres molt ben fets formalment, altres plens de somnis i utopies, n'hi ha que expressen solitud, altres alegria... altres estan farcits de recursos i trucs per blocaires principiants; i em vaig alegrar que hi hagués tantíssima gent amb ganes d'escriure i de llegir el que altri escriu....

Em vaig sentir insignificant com una minúscula goteta d'aigua enmig del mar....i alhora em vaig adonar que en formava part , jo també, d'aquesta enorme massa líquida metàforica replena d'illots, d'arxipièlags , de penínsules i continents sencers...aquest meu bloc és per sentir que sóc...alguna cosa....alguna cosa...quelcom...I aquest bloc és l'ampolla amb missatge que aboco al maretjol de la xarxa....o és el mirall on em miro?

Un naufragi de mots necessita la prèvia existència d'un vaixell carregat de paraules. Sentir l'alegria de viure, sentir la tristesa de viure...sentir, sentir-ho tot de totes les maneres, parafrasejant de lluny Pessoa; sentir amb el pensament, pensar amb el sentiment, com va escriure Unamuno; abominar de Plató i el seu món ideal, abocar-se al penyassegat de la vida; exercir la voluntat de poder de Nietzche....sentir i escoltar els ecos remots del mots propis i els dels altres mots, els que no entenem, els mots que no volem escoltar perquè no els considerem dins el nostre diccionari... Ús i abús dels punts suspensius...deixar en suspens els judicis com els escèptics...No acabar de dir...interrompre el curs i el discurs....

Això és l'ampit d'una finestra inmaterial inexistent on m'hi aboco per albirar un horitzó ple de blocs llunyants i propers....

Un bloc és tot això:


bloc1[1905; del fr. bloc, íd., i aquest del neerlandès blok 'tronc tallat']


m 1 Massa gran de matèria sòlida, molt compacta i pesant, generalment de límits externs ben definits. Un bloc de marbre. Grans blocs de metall. Un bloc d'una escullera.


2 1 Reunió de coses considerades com formant una massa única.2 bloc de paper (o simplement bloc) Llibreta de la qual hom pot arrencar els fulls fàcilment. Un bloc quadriculat, amb espiral. Un calendari de bloc.


3 fig Grup de persones o d'entitats unides ideològicament per a una finalitat comuna, coalició. El bloc socialista.


4 ELECTRÒN Conjunt d'elements que constitueixen una part compacta d'un aparell electrònic. Bloc amplificador. Bloc de sintonia.


5 INFORM 1 Grup de mots, caràcters, o en general enregistraments, que a l'hora de fer una transferència de dades són tractats com una unitat.2 En certs llenguatges de programació, agrupació de sentències que actuen com una unitat.3 Element que representa un subsistema del diagrama de blocs sense entrar en els seus detalls constitutius.


6 bloc de cases URBAN Conjunt d'edificis contigus (amb parets mitgeres o comunes) que, disposats segons unes alineacions preestablertes, constitueixen una illa urbana.


7 bloc de pisos URBAN Edificació constituïda per molts habitatges configurats interiorment i repartits segons un tipus o diversos, que exteriorment presenten forma regular i unitària.


8 bloc erràtic GEOMORF Roca de grans dimensions arrencada dels flancs d'una vall glacial per una glacera, transportada per aquesta i abandonada molt lluny de l'indret de procedència.


9 en bloc loc adv En conjunt, globalment.


bloc2m INFORM angl Pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s'actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos.Ressenya
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

benvinguts comentaris