Paisos Catalans

dimecres, 4 de febrer del 2009

Re-cerca

Recerca....tornar a cercar? cerca, investigació,examen, enquesta, perquisició, són sinònims segons el diccionari de S. Pey. Si consultem els sinònims del verb recercar trobem: buscar, cercar, indagar,encercar, esbrinar,investigar, assajar, intentar, temptar, furgar, escorcollar, compulsar, explorar, perquirir, revisar. Com a antònims de recercar ens topem amb el verb trobar, i amb el verb descobrir.

I jo, ara mateix tinc un dubte: en un treball de recerca què demanem? que tornin a cercar? que no trobin quelcom? que no descobreixin res?

Si ens guiem per aquesta sèrie de sinònims i antònims sembla que el resultat de la recerca hauria de dur a no trobar...a no descobrir..aleshores ,cal que la recerca tingui una troballa? un resultat?

Anem a consultar l'espectre sinonímic d'hipòtesi: conjectura, suposició, judici, probabilitat, besllum, indici, deducció, raonament, sospita, figuració, presumpció, possibilitat....i d'hipotètic: presumptiu, teòric, problemàtic, suposat, inexistent, utòpic...i com antònims : cert, comprovat.

On vull arribar? doncs no ho sé ,sincerament,...potser si dubto és que sóc...una sospita inexistent...una recerca sense troballa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

benvinguts comentaris