Paisos Catalans

dimecres, 17 de març del 2010

Vaga

El curs passat també faig fer un dia de vaga, el curs passat quasi la totalitat dels professorat del departament de lletres  de l'institut va fer vaga, enguany tres només, o potser quatre i em compto jo, i no crec que dels altres departaments algú en faci.  Tinc la sensació de nedar contracorrent ....a alguns els hi ha pesat el fet del descompte en la nòmina....altres estan desmotivats, altres peti qui peti sempre fan allò que creuen han de fer per ser ben vistos/es per l'equip directiu....altres són tant individualistes que els aniria bé tenir una escola per ells sols,....ara amb el decret que dotarà de prou poder als directors/res per a fer i desfer a desgrat del claustres....potser serà el final de la democràcia i la participació del conjunt dels docents en els centres.....Alguns i algunes ja hi estan d'acord ,és molt més fàcil i còmode acceptar ordres, executar manaments...eximeix de responsabilitat....sempre podràs dir que executes ordres d'altri. El poder s'exerceix i l'autoritat s'atorga ...Aquest mes cobraré menys. Em puc equivocar però tracto de ser coherent.

13 comentaris:

  1. Ànims! Un ha de fer el que creu que ha de fer! Endavant!

    ResponElimina
  2. dona, si estàs convençuda és que no t'equivoques. segur!

    ResponElimina
  3. ara mateix desconec molt aquesta proposta de llei, o de regulació... Per tant, jo, no m'agrada criticar o defensar normes, que no conec a fons... Però el que si que sé, és que l'educació està malament, el nivell cultural, de la generació que porto per sorta, la veritat, és que a vegades és molt i molt baix... I s'ha de fer quelcom, no buscar culpables, sinó fer quelcom...

    ResponElimina
  4. Doncs si tractes de ser coherent, endavant!! :-))

    El que jo penso és el mateix que l'Alexandre, com no conec la normativa no la puc valorar... ara, també com diu ell, a mi em cau l'ànima als peus quan veig el nivell cultural de molts joves d'avui...

    El meu nebot gran, que estudia la ESO, és molt bon nano i va passant amb bones notes, té uns nivells de geografia, història i altres assignatures "tradicionals" que fa plorar. Per tant, suposo que el sistema educatiu actual és dolent.

    (Això sí... una nena del meu grup de catequesi, una vegada duia un treball sobre Hollywood... però es pensen que "l'argentí" és un idioma)

    ResponElimina
  5. La cosa està més magra del que pensem. A la pública encara alguns heu tingut valor de fer-la. A la privada, alguns no sabien ni que hi havia. Això sí, els que ho sabíem... millor calladets!
    I així ens van les coses...

    ResponElimina
  6. Cadascú ha de poder decidir, és cert; però de vegades també sap greu que no hi hagin respostes més unànims...Ben segur que el resultat seria ben diferent...
    I també és cert, una cosa és el poder i d'altra l'autoritat: l'atorguem només a qui ens proporciona credibilitat, seguretat i confiança, i ens l'atorguen si sabem proporcionar-les.
    Sovint no sé què estem fent per a no demanar ni uns mínims exigibles. Acatem el poder, més del que hauriem...
    Així ens va!
    Està molt bé intentar ser coherent amb un mateix, Elvira!
    Bon vespre!

    ResponElimina
  7. Doncs, ja està bé que facis el que creguis que has de fer i que malgrat el poc cuorum siguis coherent amb tu mateixa. Llàstima que no pugui haver-hi més unitat, segur que es faria més força.

    ResponElimina
  8. Gràcies pels vostres comentaris: Marta, kika, Alexandre, Assumpta l'educació no depèn totalment de l'escola sinó també de les seves famílies....és evident que el "nivell" cultural és pèssim però no tot és imputable a les escoles ni el sistema educatiu ( que per cert la LOE i la LEC, equivalent llei catalana d'educació tenen respectivament dos anys i un any de vida)El cert és que la cultura en general fa dècades que està sota mínims...a secundària arriben nois i noies que ni tenen ni han tingut mai llibres a casa seva excepte els de text....seria molt llarg ...per altra banda la llei actual el que pretén fer és professionalitzar i dotar de molt poder als directors en detriment de la democràcia....reduir plantilles, omplir a vessar les aules....els professors/res no estem facultats per obrar miracles....si la nena, Assumpta es pensa que l'argentí és un idioma deu ser perquè a casa seva s'ho pensen, de la mateixa manera que molts valencians parlen , diuen ells, una altra llengua molt diferent del català....Jo vaig tenir un alumne de batxillerat que creia que Horaci era un poeta "llatí" de llatinoamèrica ....però jo no li vaig pas abonar aquesta creença sinó que ell la portava de fàbrica....És força complexe tot plegat....joanfer amb la LEC i els decrets d'autonomia de centres cada vegada més l'escola i els instituts estarem amb l'ai al cor que no ens toqui un dèspota de director...perquè ara tindran poder per sancionar, per contractar i per actuar a desgrat del conjunt dels claustres...
    fanal blau....sí acatem i ens fan acatar el poder...i s'està perdent tota l'autoritat...Bon vespre!
    Carme, gràcies ...envejo altres països on la gent defensa de valent els seus drets i surten al carrer...aquí ja fa massa temps que ho entomem tot...

    ResponElimina
  9. És difícil tractar de ser coherent quan el que prima és l'aborregament.
    Endavant, Elvira. recorda el que diu el poeta: Quan tothom pensa igual, ningú no pensa.

    ResponElimina
  10. No he estat massa al cas de l'objectiu d'aquesta vaga, me n'he assabentat de rebot. Em sorprèn, però que l'hagi seguit tan poca gent, almenys del teu entorn. El que dius sembla prou per protestar, però ja és ben bé que hi ha molta gent que li agrada tenir les coses fàcils i que no li compliquin la vida, no implicar-se més del compte, però això sí, cobrar igual.

    ResponElimina
  11. Gràcies Pilar, Xexu....no tothom estar d'acord...i pesa molt quan d'un tema no es parla col.lectivament i has d'anar al despatx de l'equip directiu a comunicar que faràs vaga ...molta gent s'arruga ....

    ResponElimina
  12. M'agrada la serenor amb la que exposes la problemàtica tant en l'apunt com en els comentaris, que fa pensar que poc errada deus anar.

    Desconec totalment aquest món, tan professionalment com a nivell personal perquè no tinc fills, però sembla prou trist tot plegat. I que la gent no vulgui problemes i passi i accepti el que hi hagi -tot i que caldria saber els motius personals que els duen a actuar així- és decebedor també.

    Poc et puc dir per reconfortar-te, però molts ànims, Elvira, i no defalleixis si tu hi creus.
    Petons!

    ResponElimina

benvinguts comentaris